Czech Kart Open Třinec 6.-8.8. 2021

Týden po Moravském poháru Třinci jsme se na onen okruh vraceli znovu, tentokrát obhájit všechny vítězství z předchozího podniku seriálu Czech Kart Open ve Vysokém Mýtě. Poprvé od roku 2017 jsme měli příležitost vyzkoušet si novou variantu trati Steel Ring FAST i na MČR. Bohužel musíme říct, že na této variantě se nám přílišně nedařilo. Půjdeme se tedy na to podívat:

Kategorie Easykart 60 nám nabídla překrásné souboje o vítězství. Již tradičně tam figuroval jeden z uchazečů na titul, Zdeněk Bábíček, tentokrát ovšem bez svého soupeře Tomáše Vančíka. Po krásných soubojích to dopadlo v této kategorii následovně: P3 Zdeněk Bábíček, P8 Tomáš Vančík, který zažil opravdu nepovedený víkend, P10 Sebastian Mičker, P15 Miloš Divič a P17 Martin Guichen.

V kategorii Easykart 100 to bylo o něco těsnější a zajímavější. Ovšem nikomu z našich jezdců se nedařilo natolik, aby dokončili na pódiu. Jediná dvě pódia byla Karolína Vančíková, která dokončila druhá v první bodované jízdě a dále Matyáš Puršl, který vyhrál druhou bodovanou jízdu svůj první závod vůbec. Superfinále ovšem tak světlé nebylo. Kolize a poruchy nás zde poprvé za poslední rok nechaly bez pódia. Výsledky v cíli superfinále byly následující: P4 Jiří Skopalík, P6 Matyáš Puršl (penalizace 3s za ulitý start), P8 Vojtěch Růt, P10 Karolína Vančíková (jedna nezaviněná kolize a jedna zaviněná kolize a penalizace za ní 10s) a P13 Radim Guichen (kolize s Vančíkovou).

V kategorii ROK přišlo další velké překvapení. Náš jezdec, Filip Bartoš, se opravdu rychle naučil, co jeho motokára chce a dokázal toho plně využít. Z neuvěřitelného počtu 25 jezdců, se kvalifikoval jako pátý a z toho poté těžil v závodech. Nakonec z toho bylo krásné třetí místo v cíli a jeho druhé pódium.

Přesuneme se ke kategorii KZ2, kde to bude poměrně rychlé. Zhruba stejně rychlé jak byl rychlý Dominik Javůrek po celý víkend. Dominikovi se povedlo snad nejhvězdnější nastavení motokáry a dominoval celý závod. Vyhrál vše od kvalifikace až po superfinále a navýšil tak náskok v šampionátu na neuvěřitelných 100 bodů. O něco méně se dařilo Michalu Pražákovi. Ten celý víkend bojoval s nastavením své motokáry a po problémech a jednom nedojetém závodě z důvodu kolize si Michal dojel až pro 7. místo v cíli. Skvělý víkend naopak měli Martin Antoš a Vojtěch Kůrka. Antoš, ačkoliv v druhé jízdě zadřel motor, nakonec dokončil před Michalem na 6. místě Sandwich nakonec dokončil Vojtěch Kůrka, který dojel 8. Dále to pak 9. Richard Horký.

Moc dlouhá pauza nás ovšem nečeká. Za necelých 10 dní se opět vidíme na okruhu v Písku, kde se odehraje předposlední epizoda seriálu CKO.

Diskuze