Moravský Pohár & Mistrovství Slovenska Třinec 30.7. – 1.8. 2021

Na přelomu dvou prázdninových měsíců přišel konec dlouhé letní přestávky a my se mohli vrátit zpět na trať. Tentokrát to bylo na supermoderní okruh Steel Ring v Třinci, který hostil 4. dějství seriálu Moravský Pohár. V tomto seriálu jsme se letos přílišně neúčastnili, ale vzhledem k jeho zasazení do kalendáře (těsně před MČR na stejném okruhu), jsme udělali výjimku a v počtu 8 motokár jsme se vydali na dobrodružství na \”Moravák\” a trochu potrénovat před čtvrtým závodem seriálu Czech Kart Open. No…a takhle se nám dařilo:

V kategorii Easykart 60 jsme tentokrát neměli přímé zastoupení, pouze hostující jezdce jedoucí pod naším stanem. Byli jimi Vladimír Matyáš Vitver a Andrii Kruglyk. Oba jezdci si dojeli pro pódium a to v pořadí Vitver P2 a Kruglyk P3.

Kategorie Easykart 100 čítala málo pilotů. Jak u nás ve stanu, tak na trati. Zde nás tento víkend zastupoval Matyáš Puršl. Ten byl celý víkend favorizován na vítězství, ale v neděli přišlo lehké zklamání. Celou neděli pršelo a 2 ze 3 závodů se odjely na mokré trati. S tou se bohužel Matyáš nedokázal spřátelit a celý závěr víkendu pro něj bylo jen trápením. Nakonec si dojel pro 7. příčku v cíli.

Jak už všichni víme, nově máme také zastoupení v kategorii ROK CUP CZ. Filip Bartoš se dále učí a zlepšuje svůj vztah s novou motokárou ROK, s podvozkem Birel Art a motorem Vortex, připravovaný uznávaným motorářem Petrem Klobásem. A tento víkend se podařil první větší úspěch. Na mokrém okruhu se sžil se svou motokárou poměrně rychle a dojel si pro své první pódium v kariéře. Dokončil na 3.místě.

Nejpočetnější zastoupení jsme měli v kategorii KZ2. Již tradičně za nás zde závodil Dominik Javůrek a Michal Pražák. Tento víkend se k nim přidal nyní už skoro domácí Martin Antoš a Richard Horký. Nejvíce se již tradičně dařilo Dominiku Javůrkovi. Dominantní jízdou vyhrál kvalifikaci i první a extrémně mokrou bodovanou rozjížďku. V té druhé byl ovšem hned na začátku přestartován. Což znamenalo jediné…nekonečné trápení se za pomalejším jezdcem před sebou. Je tomu tak z jediného důvodu. Ačkoliv je Steel Ring pěkný okruh, mezi jezdci KZ2 má nelichotivou přezdívku \”české Monako\”. Nedá se zde prakticky vůbec předjíždět. Třetí bodovaná jízda KZ2 se kvůli přívalovému dešti zrušila. Výsledky tedy byly následující. Druhé místo patřilo Dominiku Javůrkovi, třetí po krásné jízdě na vodě v první rozjížďce dokončil Michal Pražák, 6. dojel Martin Antoš a 8. dokončil Richard Horký.

Diskuze