Czech Kart Open Wackersdorf 28.6.-30.6. 2019

První polovinu sezony v Mistrovství České republiky uzavíral závod na trati, kde se pravidelně jezdí závody Mistrovství Evropy nebo Mistrovství Německa, ve Wackersdforfu. Na startu horkého závodního víkendu se opět sešlo skoro 200 jezdců a my opět bojovali o příčky nejvyšší.

V kategorii Easykart 50 se při teplotách atakujících 40℃ nejlépe umístil Andrii Kruglyk, který Superfinále dokončil na 3. místě. Dále pak na 5. místě dokočil Nicolas Lacko, syn mistra Evropy v závodech tahačů Adama Lacka.

V kategorii Easykart 60 si nejlépe vedl Matyáš Puršl. Jeho rychlost a snažení mu vynesli 4. místo v cíli. Vyhrál Jan Čermák. Dále to pak byl 8. Tomáš Rosypal, který celý víkend bojoval s horečkami a nemocí, 10. Tomáš Vančík, 12. Karolína Vančíková, kterou provázela smůla skoro každým odjetým kilometrem, 14. Vojtěch Růt, 17. Zdeněk Bábíček, 18. David Rosypal, 25. Sebastian Mičker a 27. Martin Guichen. Na startu bylo 27 jezdců a Martin pole uzavíral.

V kategorii Easykart 100 doslova dominoval Filip Škopík. Filip si dojel pro maximální počet prvních míst. Vyhrál kvalifikaci, první jízdu, druhou jízdu a korunoval to vítězstvím v Superfinále. Nyní má náskok necelých 30 bodů a silné postavení na poslední 2 závody v Chebu a Třinci. Dále pak to byl 5. Jiří Skopalík,  7. Maximilian Zimin, 13. Richard Horký, který kolidoval se soupeřem a z 6. místa a 16. Radim Guichen, který odstoupil 4 kola před koncem pro technické problémy.

V kategorii KZ2 se opakoval podobný scénář jako v Easykart 100. Náš Dominik Javůrek, který je mimo jiné také odchovancem projektu Easykart, doslova dominoval celému startovnímu poli. Vyhrál vše od kvalifikace po Superfinále. Za zmínku také stojí, že dokončení druhého závodu bylo na hraně. Dominik po zamávání šachovnicí odstavuje svoji motokáru a do depa jede odtahem. Michal Pražák vylepšil své starty a celkově mu to vyneslo 3. místo v první jízdě, 4. místo v jízdě druhé a po kolizi, kdy inkasoval 10 vteřinovou penalizaci se v Superfinále propadl ze 4. na 6. místo. Jirka Leskour se potýkal s velkými technickými potížemi v oblasti motoru a tentokrát se musel smířit se 14. místem v jízdě první, 15. dojel v druhé jízdě a v Superfinále víkend zakončil 13. místem.

Pro první část sezóny je to vše. Nyní nás ještě čeká Easykart Euro Trophy ve Wackerdorfu a poté více jak měsíční letní přestávka. Poté už jen následují 3 závody Moravského poháru ve Vysokém Mýtě, Brucku a Třinci a finále Czech Kart Open v Chebu a opět v Třinci. Vše můžete dopodrobna sledovat na našem Instagramu: spiritracingteam_ , kde se přidávají fotky a videa z aktuálního závodního víkendu. Můžete také navštívit náš Facebook, kde se objevují příspěvky s krátkým reportem víkendu a fotky.

\"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\"

Diskuze