Moravský Pohár & Mistrovství Slovenska Třinec 21.-23.6. 2019

4. a poslední závod Moravského poháru před letní přestávkou hostil zbrusu nový Steel ring v Třinci a na jeho startu se objevilo více než 150 jezdců. A tentokrát vezeme i vítězství. Na celý víkend byly hlášeny bouřky. A také jedna v pátek přišla. Ovšem nakonec se měřené tréninky i závody odjely na suché trati.

V kategorii Easykart 50, kde jezdci jezdí v tréninkovém režimu a naučili se ovládat své motokáry nás tento víkend zastupovali bratři Košťálovi. Starší Vojta dokončil na 5. místě a mladší Adam, který závodil poprvé dokončil 15.

V katgorii Easykart 60 se podařilo zvítězit našemu Tomáši Rosypalovi před Dominikem Závodným a Vojtou Tvarůžkou. Dále to byl náš Vojtěch Růt na 7. pozici, 8.  Zdeněk Bábíček, 11. David Rosypal a 13. Sebastian Mičker. Jezdců bylo na roštu 14.

V kategorii Easykart 100 nováček Richard Horký vybojoval své první Pole position a také vyhrál svůj první závod. Štěstí mu ale nepřálo. V druhé jízdě musel z prvního místa pro technické problémy odstoupil a ve třetí jízdě po startu z posledního místa dojel na 4. místě. Nejlépe se tedy od nás umístil Radim Guichen, který si dojel pro celkové 2. místo, 4. místo bral Richard Horký a 5. skončil Jiří Skopalík

V kategorii KZ2 pokračovaly Michalovy problémy se starty. Kvalifikoval se 5. a první jízdu, ač se špatným startem, dokončil na 3. pozici. Ovšem v druhé jízdě po špatném startu dokončil až 9. a i když se mu start ve třetí jízdě podařil, musel zpomalit aby nedošlo ke kolizi. Nakonec to stejně skončilo odstoupením Michala po srážce s Attilou Knézelem při boji o 6. místo. Michal tedy po součtu bodů dokončil na 5. místě

 

\"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\"

Diskuze