Czech Kart Open Písek 18.-20.8. 2023

Prázdniny se nám pomalu chýlí ke konci což znamená, že i sezóna pomalu vrcholí. Čekají nás poslední 2 závody, k rozdání je už velice omezený počet bodů a nic stále není rozhodnuto. Pojďme se tedy podívat, jak se pro náš tým vyvíjel závod v českém “Zeleném Pekle”,
v Písku.

Začneme již tradičně kategorií Easykart 60. A pokud jste si mysleli, že Lilli v Brucku dominovala, tak tady se připravte ještě na další level. Lillian Rolencová nedala svým soupeřům tentokrát vůbec žádnou šanci a podmanila si písecký okruh, jako kdyby jela v jiné kategorii. Vyhrála kvalifikaci, první i druhý závod a nakonec zvítězila i v superfinále. To znamenalo jediné. Lillian Rolencová se stala absolutní vítězkou Poháru Autoklubu České republiky v kategorii Easykart 60 pro rok 2023. Stala se tak teprve druhou slečnou, které se tak povedlo. Tou předchozí byla Tereza Bábíčková, která v roce 2015 porazila Michala Pražáka (oba tehdejší piloti Spirit Racing Teamu) a stala se tak první vítězkou v kategorii Easykart 60. My Lilli gratulujeme k tomuto úspěchu a děkujeme, že při této krasojízdě byla součástí našeho týmu. Co se týče našich dalších zástupců, Nicolas Lacko se kvalifikoval na P9 a v superfinále si dojel pro osmé místo.

V kategorii Easykart 100 se ovšem tento víkend velice nedařilo. Adam Röschl, který má šampionát zatím rozjetý z našich jezdců nejlépe, se kvalifikoval na P4 a sobotní finálovou jízdu dojel dokonce na podiu, kde obsadil třetí příčku. Tím ale jeho úspěchy tento víkend skončily. Superfinále dojel až na osmém místě a oproti svým soupeřům měl mizerný bodový příděl. Na vině byla z velké části i technika, kde se nedařilo naladit motor tak, aby byl schopen stíhat rovinkovou rychlost soupeřů. Superfinále se úplně nepovedlo ani Dominiku Szmaragowskimu, který si po penalizaci 5 sekund za spadlý nárazník dojel pro P12. Dále to byl Martin Guichen na P14 a poslední bodovanou pozici obsadil po smolném víkendu Miloš Divič, který taktéž měl problémy s výkonem motoru.

Kategorie ROK GP najela v našem podání na takový tak trochu klasický pattern. V kvalifikaci zářila Soňa Ptáčková, která se na start postavila do první řady na výhodnější druhou pozici. V TOP5 ji klasicky doplnil zkušený Jirka Skopalík, se kterým se do třetí řady postavil šestý Radim Guichen. Nezaostal ani Marek Strach, který se postavil do řady čtvrté. Přesuneme se rovnou do superfinále, ve kterém si nejlépe vedla Soňa. Ta se opět postavila na pódium, když si dojela pro třetí místo. Dalším naším pilotem byl Marek Strach, který si dojel pro slušný bodový příděl za osmé místo. Radim Guichen a Jirka Skopalík ovšem takové štěstí neměli. Guichen cíl proťal na 24.místě a Skopalík po 10s penalizaci za trefení Anticutu až jako 27.

KZ2 reprezentovala již klasicky dvojka Duba x Puršl. Nejlépe se kvalifikoval Duba, který obsadil poslední bodovanou 15.příčku. Puršl se pak zařadil těsně za něj. Cíl superfinále bohužel nespatřil Ondra Duba, který do závodu ani neodstartoval. Puršl si pak dojel pro třináctou příčku a zapsal si tak dalších pár bodů.

Tak a je to tady. Velké finále nás čeká již za měsíc na Autodromu ve Vysokém Mýtě.