Czech Kart Open Wackersdorf 16.-18.6. 2023

Jistě všichni, co tento článek čtete, víte, co předcházelo tomuto závodnímu víkendu. Tragédie, která náš tým poznamenala byla pro nás těžká, ale jako tým jsme si řekli, že musíme pokračovat dál hlavně pro Něj. Milý Péťo, děkujeme ti za vše, co jsi pro nás udělal a můžeš se spolehnout, že vše, co jsi vybudoval, bude pokračovat stejně jako doposud. Děkujeme ti.

Začneme kategorií Easykart 60. Tu má pod svými křídly velezkušený pilot a několikanásobný mistr republiky Dominik Javůrek. V měřeném tréninku se nejlépe umístila Lillian Rolencová, která si zapsala druhý nejrychlejší čas. Do TOP5 se s ní dostal i Nicolas Lacko, který tu pětku uzavírá. P12 pak urval pro sebe Standa Kohout. Lillian se v obou finálových jízdách umístila v TOP3 (první dokonce vyhrála) a tudíž startovala do superfinále z druhé řady. Tu si také udržela a do cíle dojela na druhém místě. Na stupně vítězů ji pak po krásné závodní jízdě doplnil Nicolas Lacko na třetím místě. Standa Kohout se po penalizaci 5 sekund propadl za hranici bodované patnáctky a dojel si pro P16.

Kategorie Easykart 100 je od tohoto závodu nově trénována bývalým pilotem KZ2 a dvojnásobným vicemistrem Easykart 100, Michalem Pražákem, který se vrátil jako pomoc na zbytek sezóny. Nutno říct, že se doufalo na navázání na chebský úspěch a aspoň trochu se povedlo. Měřený trénink nejlépe zajel Adam Röschl, který zaostal desetinu a půl za vítězem a připsal si tak P4. Do TOP5 se s ním dostal i Dominik Szmaragowski. Nováček Martin Guichen si dojel pro P11 a úplně poslední na startu stál po diskvalifikaci Miloš Divič Jr. Adam Röschl se dokázal držet na dosah stupní vítězů po celý víkend a nakonec z toho bylo páté místo v cíli superfinále. Smůlu měl Dominik, který bohužel cíl závodu nespatřil. Miloš Divič si dojel pro P9 a Martin Guichen pro P11.

V kategorii ROK GP můžeme už teď na začátku říct, připravte se na definici slova “dominance”. Ještě nutno dodat, že kromě Soni Ptáčkové, všichni naši piloti jsou trénování dalším velezkušeným bývalým pilotem a mistrem republiky a Evropy, Janem Midrlou. No a jak vypadal závodní víkend? Soňa Ptáčková rozdrtila konkurenci. Měřený trénink vyhrála s náskokem 3 desetin a s náskokem 3 a více vteřin vyhrála každá závod víkendu. Dojela si tak pro jedno z nejdominantnějších vítězství, které jsme mohli vidět. V superfinále si špatně z extrémního kvanta českých i německých pilotů nevedl Radim Guichen, který si dojel pro čtvrté místo. TOP10 uzavíral Jiří Skopalík, P17 patřila Marku Strachovi a pro P20 si dojel Filip Bartoš

Naši piloti KZ2 před sebou měli nejtěžší zkoušku. Na závody ve Wackersdorfu přijelo několik lokálních pilotů, kteří přišli potrénovat na nadcházející podnik německého mistroství DKM a poměřit síly s českou konkurencí. Z našich pilotů si s touto konkurencí v měřeném tréninku nejlépe poradil Vojta Kůrka, který si dojel pro P10. Ondra Duba a Matyáš Puršl se seřadili na 24 a 25. místo. V superfinále se nejvíce dařilo opět Vojtovi, který si dojel pro P12. Duba a Puršl opět spolu obsadili 18 & 19 místo.

Naše tour po německy mluvících zemí nekončí. Za měsíc si totiž dáme další závod v rakouském Brucku, kam se MČR vrací po dlouhých 7 letech