Nová sezóna odstartovala v Třinci 28.-30.4. 2023

Sezóna 2023 odstartovala. První podnik Czech Kart Open hostil třinecký Steel Ring. Po celý víkend nás doprovázelo proměnlivé počasí. I to se ale nakonec uklidnilo. Výkony našich jezdců byly dost různorodé. Pojďme si je tedy postupně rozebrat.

V kategorii Školní 50 barvy Spiritu hájilo duo Damián Tlachač a Míša Kirnig. Kluci u nás jezdí již druhým rokem a posun jde znát každým závodem. I v Třinci oba získali mnoho zkušeností a zážitků. Školní 50 jezdí v tréninkovém režimu, tudíž nejsou žádné oficiální výsledky pozic závodu

V kategorii Easykart 60 bylo po kvalifikaci co napravovat. Po deštivém měřáku obsadila 5. příčku Lilian Rolencová, 8. byl Lacko, Kohout i Bittman pak hlouběji v poli. Lili hned v první jízdě ukázala, že ve výsledkové listině patří výš a 1. finálovou jízdu vyhrála. Ve 2. finálové jízdě jí patřila druhá příčka. V superfinále přišel kontakt a pád až za hranici TOP 10. Lili se nevzdala a po krásném comebacku z toho nakonec bylo úžasné 3. místo v cíli. Dále se v hlavním závodě blýskl 6. místem Stanislav Kohout, Niki Lacko projel cílem jako 5., ovšem spadlý nárazník ho odsunul na 7.

Easykart 100 prošla téměř kompletní obměnou jezdecké sestavy. Zůstali Szmaragowski a Röschl, doplnili je Divič a Guichen, postupující z šedesátek. Po kvalifikaci patřilo Röschlovi 5. místo, hned za ním byl Szmaragowski. Divič byl 15. V sobotním závodě stihl Röschl obsadit poslední pódiovou příčku, Miloš Divič se posunul na P6. V superfinále se naším pilotům bohužel moc nedařilo, Adam Röschl dokončil 5., Divičovi patřilo 0,místo a Szmaragowski dokončil na P12.

V kategorii ROK GP byli Radim Guichen, Filip Bartoš A Soňa Ptáčková doplněni Markem Strachem a Jiřím Skopalíkem, oba přecházející z kategorie Easykart 100. První kvalifikace sezóny nedopadla podle představ pro nikoho. Skopalík P10, Ptáčková P11, Guichen P12, Bartoš P28 a Strach P32. V první jízdě zaznamenali posun hlavně Bartoš a Strach, kteří se posunuli o 12 resp. 10 míst. Ve druhém závodě se probral i Skopalík, který po správné volbě pneumatik obsadil třetí místo. Zbytek týmu obul mokré, což se později ukázalo jako chybná strategie. V superfinále se po bojích a dobré orientaci v poli umístil Skopalík na 3. místě. V těsném závěsu za ním projel Guichen na místě čtvrtém. Ptáčková pak P12, Bartoš P21 a Strach byl po kolizi nucen odstoupit.

V královské kategorii KZ2 nás zastupovali Vojta Kůrka, Ondřej Duba a Matyáš Puršl. V měřáku zajel neuvěritelné pole position Vojtěch Kůrka. Duba pak P12 a Puršl P19. Vojta na svůj úspěch z kvalifikace nenavázal a dokončil 7. Matyáš se po celý víkend zlepšoval v superfinále mu patřilo P13. Ondra bohužel nedokočil, ale i jeho tempo se zlepšovalo.

První podnik máme tedy za sebou, výsledkově to nebylo nejlepší, ale mohlo by být i hůř. Proto nepřestáváme pracovat a koncem května se v Chebu vrátíme silnější s ambicemi na ty nejvyšší příčky.