Naši piloti KZ2 proti německé konkurenci – DKM Wackersdorf 23.-25.9. 2022

Česká sezóna už dojela úspěšně do konce. Korunovali jsme vítěze, oslavili získaná pódia a zkonzultovali chyby, které bude potřeba napravit pro možnost úspěchu v sezóně 2023. Ale jsou tady ještě piloti, kteří úplně nekončí. Poslední zářijový víkend se odehrálo velké finále německého kartingového mistrovsví ve Wackersdorfu a naši piloti u toho nesměli chybět. Závodu se zúčastnili dva naši stálí závodníci, Michal Pražák a Vojtěch Kůrka. Na hostování se k nám přidal Martin Antoš. Všichni na podvozku Birel Art s motory TM R1 od našeho motoráře Petra Klobáse a na pneumatikách VEGA. Hlavním mechanikem a trenérem byl několikanásobný mistr České republiky a mistr Evropy Jan Midrla, který má na závodech DKM velké zkušenosti. Pod dozorem Josefa Kališe a Petra Černého se piloti vydali do boje proti větší konkurenci.

Vše začalo v pátek několika tréninky. Naši piloti se především snažili aklimatizovat na větší aktivitu na trati, než jsou zvyklí na tuzemských závodech. Vše šlo poměrně hladce až na technické potíže Pražáka, které ho pronásledovaly celý pátek a poté i pokazily neděli…ale to předbíháme. Sobotní kvalifikace vyšla nejlépe Martinu Antošovi. Dostáváme se k sobotním finálovým jízdám. Ty byly vypsány na 18 kol. Po kvalifikaci byli podle výsledku rozřazeni do skupin A,B,C. První jízda (AxB) dopadla dobře pro Martina Antoše, který dokončil na krásném pátém místě. Michal Pražák se opět potýkal s technickými potížemi a po stíhací jízdě dokončil na 15.místě. Finále AxC dopadlo podobně jen s rozdílem, že na poslední 3 kola začalo pršet a byla vypsána SLOW fáze. Nejlépe si vedl Michal Pražák, který dokončil 17. Vojtěch Kůrka po penalizaci obsadil 19.místo. Poslední sobotní závod, finále BxC vyšel nejlépe pro Martina Antoše. Ten musel po nepovedeném startu zahájit stíhací jízdu a nakonec dokončil 17. Vojtěch Kůrka dokončil na 23.místě.

Nastala neděle a s ní dva 20kolové závody. Do nedělních jízd se ovšem nedostal každý…naši piloti ale samozřejmě ano. Do nedělních jízd byly pozice na startu následující: P20 Martin Antoš, P28 Michal Pražák & P36 Vojtěch Kůrka. Podíváme se rovnou na druhý závod. Tam se bohužel nedařilo Kůrkovi. Po startu z 36.místa přišla nezaviněná kolize a tím pádem odstoupení ze závodu. Komu se na chvíli dařilo byl Michal Pražák. Po fantastickém startu se uchytil na 8.místě, hned za sedmým Antošem. Ovšem technické problémy a vynechávající motor na výjezdu ze zatáček zapříčinily, že malý náskok, který Michal měl, zmizel. Dotáhl se na něj vlak jezdců a Michal se začal propadat. Nakonec 5 kol před koncem kolidoval jedním ze soupeřů a ze závodu odstoupil. Nejlépe si tedy vedl Martin Antoš. Ten se po krásném startu uchytil na 7.místě, na kterém jel po většinu závodu. Ke konci se na něj dotáhl jeden ze soupeřů a Martin se tak propadl na P8.

To tedy byl poslední letošní závod pro naše KZ2 piloty. Nyní nás čeká velké finále Easykart ve Franciacortě.