Titul Vitvera a Moravský Pohár v Třinci 2.-4.9. 2022

Prázdniny nám skončily předposledním podnikem Czech Kart Open, ale to neznamená, že se přestalo usilovat o body, vítězství a tituly. Čekají nás ještě 2 podniky Moravského Poháru & Mistrovství Slovenska a poslední podnik Mistrovství České republiky v německém Wackersdorfu.

V předposledním podniku MP&MSR na okruhu v Třinci nás zastupovali tři piloti. Za kategorii Easykart 50 to byli Damian Tlachač
s Michalem Kirnigem a v kategorii Easykart 60 závodil Matyas Vladimír Vitver. Jezdci kategorie Easykart 50 jezdí v tréninkovém režimu.
I když to jsou závody jako každé jiné, nejsou zde vypsány oficiální výsledky a všichni jezdci tudíž dostávají stejný počet 25 bodů za každý dokončený závod.

Kategorie Easykart 60 už ovšem nabízí to pravé závodění. Není novinkou, že se letos jedná o sezónu jednoho kluka, závodníka a jezdce. Matyas Vitver vyhrál 5 podniků z celkových 6 zatím odjetých a to znamenalo jediné. Předčasně jeden závod před koncem sezóny jsme mohli korunovat vítěze Moravského poháru v kategorii Easykart 60 v roce 2022. Po roční pauze se tak tento titul opět vrátil do spiritu
a Matyas se přidal do řad našich vítězů Moravského poháru v této kategorii, kterými jsou trojnásobný vítěz Tomáš Rosypal a dvojnásobný vítěz Michal Pražák. Matyas tuto sezónu doslova dominoval a jsme rádi, že s naší pomocí dosáhl tohoto úspěchu. Děkujeme.