Moravský Pohár & Mistrovství Slovenska Vysoké Mýto 12.-14.8. 2022

Málokdy se stane, že jsou 2 závodní víkendy hned po sobě na stejné trati. Ale když už se tato příležitost naskytne, piloti se jí ihned snaží využít na maximum. Dámy a pánové, vítejte na Moravském Poháru ve Vysokém Mýtě, kde se odehraje trailer na předposlední epizodu seriálu Mistrovství České republiky.

Kategorie Easykart (mladí) 50 se jede v tréninkovém režimu. Zastupovali nás Damián Tlachač a Michal Kirnig. Oba se stále učí a proto jen řekneme, že dojeli do cíle v pořádku a krásně si zazávodili se svými soupeři.

Kategorie Easykart 60 patřila opět Matyasovi Vitverovi. Ten po Brucku vede šampionát o 50 bodů a titul má téměř nadosah. Na pódiu ho naásledoval Miloš Divič, který se umístil třetí. Nicolas Lacko dokončil sedmý.

V kategorii Easykart 100 jsme měli jediného jezdce. Nováček Marek Strach zde předvedl krásný výkon a dojel si pro své první pódium. Bohužel kolize a následný převoz do nemocnice zhatil plány na první pohár. Marek je ovšem již v pořádku a je připraven bojovat na posledním podniku MČR ve Wackersdorfu.

V kategorii KZ2 nás zastupovali naši tři piloti Javůrek, Kůrka a Duba. Michal Pražák si tento víkend vzal volno. Nejlépe si vedl Dominik Javůrek, který se umístil druhý v kvalifikaci a vyhrál první závod. Ten druhý ovšem nedojel, což ho katapultovalo na startovním roštu na jeho chvost. Nejlépe tedy dopadl Vojtěch Kůrka, který si dojel pro své první pódium v královské kategorii KZ2. Dokončil na krásném třetím místě. Dále ho následoval pátý Javůrek a Ondřej Duba na patnáctém místě.