Czech Kart Open Písek 22.-24.7. 2022

Léto se nám pomalu přesouvá do své druhé poloviny a to znamená, že tam míří i progres naší sezóny. Předposlední červencový víkend je na programu čtvrtý podnik Mistrovství České republiky v Písku, Hradišti.

Tradičně začneme kategorií Easykart 50. Zde nás zastupoval nováček Damián Tlachač. V kvalifikaci se mu podařilo obsadit krásné deváté místo. Do nedělního superfinále startoval taktéž z devátého místa a dojel si pro svůj druhý nejlepší výsledek sezóny, pro konečné deváté místo.

Do kategorie Easykart 60 se po pauze kvůli zrnění vrátil jeden z našich top pilotů, Miloš Divič. A nutno říct, že mu pauza vůbec neuškodila. Spolu s Matyasem Vitverem se oba v kvalifikaci a ve všech závodech vždy narovnali do TOP5. Vítězně tento víkend dojel Miloš Divič. Ten si strhující jízdou dojel pro vítězství v superfinále a také pro svůj první triumf v letošní sezóně. (ten chebský nepočítáme, Miloš byl diskvalifikován). Na pódiu ho doplnil jeho týmový kolega a lídr šampionátu, Matyas Vitver, který svůj stroj dovezl na třetím místě. Dále to byl Nicolas Lacko na devátém místě, pro kterého to znamená druhé místo v hodnocení Easykart 60 MLADÍ. Martinu Guichenovi tenhle víkend patřilo dvacáté-druhé místo.

Již je tradicí, že letos kategorii Easykart 100 dominuje náš tým. Nebyl jediný závod a jediná kvalifikace, kdy by na prvních třech místech nebyl aspoň jeden pilot spiritu. Jinak tomu nebylo ani v Písku. Kvalifikaci ovládl Tomáš Vančík následovaný třetím Jiřím Skopalíkem. V průběhu víkendu si oba dva prohodili pozice jak na trati, tak v cíli. Nejdůležitější závod ovšem opanoval Tomáš Vančík, který tímto triumfem stáhl velký a důležitý počet bodů na lídra šampionátu, Skopalíka. Ten do cíle dojel na třetím místě. Dále to byl P4 Matyáš Puršl, P5 Adrian Bischoff, P6 Dominik Šimek, P7 Marek Strach, P12 Dominik Szmaragowski & P15 Jakub Röschl.

V kategorii ROK panovaly tento víkend velice smíšené pocity. Velké úspěchy střídaly velké pády a obráceně. Začneme kvalifikací, kde oba naši piloti umístili v TOP10 v pořadí P5 Filip Bartoš & P8 Radim Guichen. Významný úspěch přišel v první finálové jízdě, kde se Filip umístil na 3.místě z celkových 32 motokár na roštu. Jeho radost ovšem pokazila druhá finálová jízda, kde se propadl a dojel až desátý. Tam ale slavil Radim Guichen, který se umístil na krásném pátém místě. V superfinále se pak naši piloti umístili následovně: P6 Radim Guichen & P19 Filip Bartoš (penalizace 5s za spadlý nárazník).

Velice úspěšný víkend ovšem měla naše jediná zástupkyně kategorie OK. Karolína Vančíková víkend odstartovala pátým místem v měřeném tréninku a poté pokračovala už jen pódiovými umístěními. V prvních 2 jízdách se umístila vždy třetí a to nejlepší si nechávala na superfinále. Tam si dojela pro svůj dosud nejlepší výsledek, druhé místo.

Kategorie KZ2 se opět nesla ve znamení jedné velké noční můry. Vše odstartoval nepovedený měřený trénink. Naši piloti se umístili P8&P9 v pořadí Javůrek/Pražák a dále P16 Kůrka a P26 Duba. Závody nebyly o moc lepší. První finálová jízda byla pro změnu ve znamení penalizací. Javůrek / vytlačování / 5s / P10. Pražák / spadlý nárazník / 5s / P15. Duba P23 a Kůrka DNF. Do superfinále tedy ani jeden z našich pilotů neměl dobrou výchozí pozici. Výsledky vypadaly následovně: P4 Javůrek, DNF (P15) Pražák, DNF Kůrka, DNF Duba.