Moravský Pohár & Mistrovství Slovenska Třinec 1.-3.7. 2022

První červencový víkend se v Třinci uskutečnil již třetí podnik Moravského Poháru a Mistrovství Slovenska. Na startu se sešlo krásné množství 160 pilotů a rozhodně bylo na co koukat. A co tento víkend přinesl? Dominanci Vitvera, první letošní prvenství Pražáka a dosud nejlepší umístění Duby v KZ2. Tak se na to pojďme podívat podrobněji.

Zastoupení jsme měli i v kategorii Easykart 50. Zastupoval nás Damián Tlachač a nováček Michal Kirnig. Oba se ještě učí a teprve poznávají co jejich motokára dokáže. Easykart 50 se zde jezdí v tréninkovém režimu, tudíž všichni piloti dostávají stejný počet bodů. Naši piloti zde uzavírali závodní peloton.

V kategorii Easykart 60 jsme měli průběžného lídra všech česko-slovenských seriálů, Matyase Vitvera. A ani zde nedopustil, aby se něco měnilo nebo mu stálo v cestě. Před měsícem zde dominantním způsobem vyhrál na variantě trati Fast podnik MČR a tento víkend si dokázal poradit i s jezdecky náročnější, technickou variantou. Vyhrál jak kvalifikaci, tak všechny tři bodované rozjížďky a navýšil tak svůj náskok na čele šampionátu.

Velkým skokem se dostáváme do kategorie KZ2, kde jsme měli zastoupení v podobě Michala Pražáka a Ondřeje Duby. Michal si do Třince jel napravit chuť z neúspěšného Vysokého Mýta a nutno říct, že se mu to povedlo. Michal ovládl kvalifikaci s náskokem téměř 3 desetin sekundy a mohl se těšit z POLE position. To proměnil ve svůj úspěch ve 2 ze 3 závodů a po výsledcích 2-1-1 si dojel pro svoje první letošní vítězství a 70-bodovým přísunem se dostal během jediného závodu na P6 z 20 pilotů v celkovém hodnocení Mistrovství Slovenska. Ondřej Duba ale nezůstal pozadu. Přestup na podvozek Birel Art pro něj byl krušný, ale po víkendu v Třinci začínáme mít pocit, že se s ním začíná stále více přátelit. V posledním závodě Ondra obsadil 5.příčku, což se stalo jeho nejlepším výsledkem na větším závodě a celkově se tak umístil na 5.místě.

To byl v rychlosti víkend MP & MSR v Třinci a nás teď již čeká čtvrtý podnik Czech Kart Open v zeleném pekle, v Písku.