Moravský Pohár & Mistrovství Slovenska Bruck an der Leitha 3.-5.6. 2022

První červnový víkend byl ve znamení motorsportu. Hlavně pak kartingu. Náš tým se rozdělil do 3 menších částí a každý jel někam jinam. Větší část skupiny Easykart se účastnila čtvrtého podniku Trofeo Easykart v Lonatu, Pražák s Javůrkem, zastupující většinu KZ2 skupiny, byli na testech ve Vysokém Mýtě a poslední, nejmenší skupina, se rozhodla jet poměřit svoje síly na druhý podnik Moravského Poháru.

Začneme kategorií Easykart 60. Tady nás zastupoval vítěz třineckého závodu, Matyas Vitver. Ten byl připravený dál ukazovat svou dominanci a šlo to moc dobře vidět. Matyas vyhrál kvalifikaci a 2 ze 3 závodů a stal se tak celkovým vítězem druhého podniku Moravského poháru v Brucku. V celkových výsledcích šampionátu nyní vede s náskokem 2 bodů a je připravený dál bojovat o další možný titul, který může letos získat.

V podkategorii Easykart 60 MLADÍ nás zastupoval František Roubíček. Ten již jako nováček ukázal jisté kvality, když pravidelně získává body v závodech MČR a dojel si i pro své první pódium na Slovakia Ringu. A pokračoval v tom i nadále. V Brucku si opět dojel ziskem 52 bodů pro druhé místo celkově a nyní se usadil i na druhém místě v hodnocení šampionátu

V KZ2 nás zastupoval tento víkend pouze nováček v našem týmu, Ondra Duba. Ten si chtěl po Třinci spravit chuť a zkusil zajet nějaký slušný výsledek tady v Brucku. Ovšem absence motoráře a pevného zázemí našeho týmu byla znát a i když se Ondra snažil, nestačilo to na víc než 9.místo v celkovém hodnocení. S 21 body na svém kontě se nyní Ondra pohybuje na 12.místě v šampionátu Mistrovství Slovenska kategorie KZ2.

Teď nás čeká 3 týdenní pauza, která ale nezůstane nevyplněná. Naši Easykart skupinku čeká další závod v Itálii a další jezdci, primárně z KZ2, pojedou opět trénovat do Vysokého Mýta, aby byli řádně připravení na nadcházející třetí podnik MČR, který se koná již 24.-26. června.