5° Round Trofeo Easykart Italia Castelletto di Branduzzo 19. – 21.6. 2022

Léto a horké teploty již klepou na dveře. Ale v Česku ještě úplně nejsou. Proto se je část našeho týmu rozhodla jet hledat do italského Castelletta, kde se uskutečnil za pekelných teplot pátý podnik seriálu Trofeo Easykart Italia. A jak si naši jezdci vedli?

V kategorii Easykart 60 jsme měli jen jednoho zástupce. Současný lídr všech českých seriálů, Matyas Vitver, se opět rozhodl poměřit své síly se špičkou italského šampionátu a nevedl si vůbec špatně. Z pole čítající 32 pilotů se ve velkém finále umístil na krásném 11.místě po startu z místa 18. Poskočil tedy za 10 kol o krásných 7 pozic a z Itálie si odváží další zkušenosti a hlavně rychlost.

V kategorii Easykart 100 nás zastupovali již tradičně piloti Tomáš Vančík, Dominik Šimek a Adrian Bischoff. V poli o 18 jezdcích se bohužel dařilo jen 2 z nich. Tomáš Vančík ve velkém finále bojoval celých 18 kol tvrdě o každou pozici. Nakonec z toho po startu z 10.pozice bylo krásné 6.místo v cíli. Hned za ním ho následoval jeho týmový kolega, Adrian Bischoff. Ten startoval 9. a nakonec si dojel pro krásné 7.místo. Smůlu měl Dominik Šimek. Ten startoval z krásného 8.místa a měl tak nakročeno k nejlepšímu výsledku. Bohužel ovšem musel 2 kola před cílem odstoupit a šachovnici tak neviděl.

Nově máme zástupce i v kategorii Easykart 125. Tam za naše barvy závodil Marek Strach. Pole zde čítá 25 pilotů a Marek se ve finále umístil na 18. pozici. Poskočil tak o 2 místa vpřed.

To byl další podnik italského šampionátu Easykart. Nás teď čeká MČR ve Vysokém Mýtě nebo Moravský pohár v Třinci o týden později.