4° Round Trofeo Easykart Italia Lonato – 3.–5.6. 2022

Začal červen s tím přišel i další, již v pořadí čtvrtý závod italského Trofeo Easykart. Tentokrát tento seriál zamířil na okruh South Garda Karting v Lonatu, kde se každoročně jezdí mistrovství světa, WSK promotion nebo CIK-FIA…zkrátka největší kartingové závody roku. Zastoupení jsme měli v kategoriích Easykart 60/100 & BMB Challenge.

V kategorii Easykart 60 byl nejúspěšnější úřadující mistr České republiky, Zdeněk Bábíček. Ten nás letos reprezentuje jen na zahraničních podnicích a nutno říct, že to nedělá vůbec špatně. V celkových výsledcích se umístil na druhém místě těsně za svým soupeřem z českého mistrovství, se kterým svedl nejen doma, ale i tady několik krásných soubojů. Dále nás zastupovali Nicolas Lacko a Miloš Divič. Ani jednomu se bohužel příliš nedařilo. V tvrdé italské konkurenci dojeli v pořadí P30 Miloš Divič & P32 Nicolas Lacko.

Největší zastoupení jsme měli v kategorii Easykart 100. Naše barvy zde hájil vítěz třineckého závodu Tomáš Vančík, držitel druhého místa z Třince Adrian Bischoff, Marek Strach a Dominik Šimek. Nejlépe si vedl druhý zmíněný. Bischoff pokračuje v lajně úspěchů a dojel si krásné 4.místo. Následoval ho poté Vančík, který uhájil sedmou příčku. Dále to byl P11 Marek Strach & P12 Dominik Šimek.

Úspěch opět slavila Karolína Vančíková. Ta po úspěšném závodě v Třinci přijela silně motivovaná a na její jízdě a výsledku se to opravdu projevilo. Celý závod se držela časově a vzdáleností těsně za vedoucí dvojící a ve velkém finále a celkových výsledcích se umístila jako třetí a do šampionátu si tak připsala pořádnou porci bodů.