Czech Kart Open Třinec 06. – 08.04.2018

Sezóna domácího kartingu odstartovala začátkem dubna na mezinárodním okruhu SteelRing v Třinci. Na startu se sešlo na 150 účastníků a nejpočetněji obsazenou třídou byla Easykart 60 s třiceti jezdci.

V kategorii Easy 60 skončil na své první \”bedně\” Lukáš Horčička krasným 3. místem. Na 6. pozici dojel Matyáš Puršl. Jirka Skopalík, i přesto že celý víkend ukazoval skvělou formu, ve finále skončil na 9. místě po kolizi v posledním kole závodu, která ho připravila o vítězství.

V Easy 100 probíhal nádherný souboj mezi Martinem Antošem a Karlem Kováčem, ze kterého nakonec vítězně odešel Martin před druhým Karlem. Na parádním 3. místě následoval Maxmilián Zimin. Na 7. místě Filip Škorpík a na 9. Václav Chovanec, pro kterého to byl první závod v Easy 100.

Královská Třída Kz2 patřila Dominiku Javůrkovi a odchází si s plným počtem bodů. Následován Petrem Klobásem na 3. místě. Michal Pražák přes těžké začátky v trénincích, dokázal v závodě vybojovat 5. místo a hlavně jezdit časy schodné se špicí pole.

Za fotografie děkujeme panu Josefu Kališovi.

\"Mčr

Diskuze