Moravský Pohár & Mistrovství Slovenska Slovakia Ring 29.4. – 1.5. 2022

Ani ne týden po velice záživném víkendu v Chebu jsme se vrátili zpět na trať. Svou sezónu zahájil i seriál Moravský Pohár a Mistrovství Slovenska a nebylo to nikde jinde, než na nejmodernějším československém okruhu v Orechové Potoni. Ano, jméno této vesnice Vám možná nic neříká. Ale jistě začne až řekneme slova Slovakia Ring. V blízkosti této vesnice stojí velký okruh Slovakia Ring a přímo vedle něj 3 roky zpátky vyrostl menší, motokárový okruh Slovak Karting Centre. A právě zde Moravský Pohár zahajuje svou sezónu 2022. Tento víkend nás zastupovali Matyas Vitver a František Roubíček

Oba naši jezdci jeli v kategorii Easykart 60. Celý víkend probíhal v režii Matyase Vitvera. Ten si dojel pro POLE position a také 2 ze 3 vítězství. V druhém závodě dokončil třetí. Celkově tak vkročil do sezóny nejlépe jak mohl a již druhým závodem letos dokazuje, že bude předním uchazečem v boji o titul. Po úvodním podniku Moravského poháru vede průběžné pořadí o jeden bod a připravuje se na další závod MČR v Třinci a MP v Brucku.

František Roubíček, ačkoliv jel stejnou kategorii, byl kvalifikován v podkategorii Easykart 60 MLADÍ. Tam si jako nováček nepočínal vůbec špatně a na Slovakia Ringu si dojel pro své první pódium. Umístil se druhý a za prvním v celkovém pořadí zaostává 18 bodů.

To byl v krátkosti úvodní podnik Moravského Poháru a již za dva týdny jsme zpět s závodem MČR v Třinci.