2° Round Trofeo Easykart Italia Pomposa – 16.–17.4. 2022

Týden před velkým začátkem sezóny v České republice naše piloty čekala ještě jedna větší příprava. Druhý podnik italského šampionátu Trofeo Easykart zavítal na okruh u východního pobřeží Itálie, do Pomposy. Naše výprava byla již o něco menší než předešlý víkend, ale i tak o sobě dala dost vědět.

Začneme kategorií Easykart 60. Našimi zástupci byl Matyas Vitver, Nicolas Lacko a Miloš Divič. Celý víkend naši piloti podávali solidní výkony a nakonec se všichni tři dostali až do samotného superfinále. Tam se utkali s jezdci, kteří zde jsou doma a v poli 34 jezdců se umístili následovně: Nejlépe na tom byl Miloš Divič, který dovezl svůj stroj na na 14. místě. Matyas Vitver dokončil závod na 19. pozici a Nicolas Lacko dojel na 25. místě.

Pole kategorie Easykart 100 čítalo 14 pilotů. Mezi nimi byli i Matyáš Puršl, Tomáš Vančík a Dominik Šimek. Nejlépe závod dokončil druhý zmíněný. Tomáš dovezl svoji motokáru na pátém místě a tím potvrdil svou úspěšnost i v prvním závodě. Oboje dokončil v TOP5. Naopak Matyáš Puršl měl smolný víkend. Superfiále dokončil až na osmé pozici. Dominik Šimek závod dojel na místě devátém.

V kategorii Easykart 125 nás opět zastupoval Roman Roubíček. Ten dovezl svůj stroj na 16. místě.

Nejvíce asi slavila naše jezdkyně v kategorii BMB challenge. Karolína Vančíková si zde dojela pro svůj nejlepší výsledek po tom, co svoji motokáru dovezla na krásném 5. místě.

To byl tedy druhý podnik seriálu Trofeo Easykart a v tuhle chvíli už všechny oči směřují na první závod českého mistrovství republiky v Chebu konající se předposlední dubnový víkend.