Czech Kart Open Cheb III. 24.-26.9.

Je to tady. Definitivní konec sezóny klepe na dveře. Ačkoliv jsme všichni netrpělivě vyhlíželi krásný konec závodního roku v německém Wackersdorfu, pandemická situace se opět začala hlásit o slovo. To samozřejmě znamenalo jediné. Začali jsme v Chebu, pokračovali jsme v Chebu a také i skončíme v Chebu. Po úvodním \”Double headeru\” v Chebu následoval odpočinek v podobě Vysokého Mýta, Písku a Třince, ale zakončit sezónu jsme opět museli zde. No, pojďme se radši podívat na výsledky.

Již je tradicí, že kategorie Easykart 60 patří dominantním způsobem našim jezdcům. A nebylo tomu jinak ani zde v Chebu. Od kvalifikace až po Superfinále, první dvě místa vždy patřila Zdeňku Bábíčkovi a Tomáši Vančíkovi. Bábíček ovládl kvalifikaci a první dvě bodované jízdy. Tím si dokonale pojistil výhru letošního titulu a stal se tak nejmladším Mistrem České republiky v kategorii Easykart 60. Tomáš Vančík ovšem nezůstal pozadu. V posledním Superfinále roku si dojel pro své první a jediné vítězství a upevnil si tak druhé místo v šampionátu. Dále to pak byl P5 Miloš Divič (nejlepší výkon roku), P10 Sebastian Mičker a P12 Martin Guichen. Celkové výsledky po 6 závodních víkendech vypadaly nějak takto: P1 Zdeněk Bábíček, P2 Tomáš Vančík, P6 Sebastian Mičker, P7 Miloš Divič & P20 Martin Guichen.

Kategorie Easykart 100 opět nabídla pravděpodobně nejzajímavější souboje tohoto víkendu. Titul už sice byl mimo dosah našich jezdců, ale o další pozice se svedly krásné souboje. Nejvíce překvapil jezdec, který byl možná řazen mezi outsidery. Jiří Skopalík prožil tuto sezónu jako na houpačce. Od zameškaného prvního závodu, přes kolize a problémy s vlastní technikou až k dominantním vítězstvím ve Vysokém Mýtě a Chebu, které ho nakonec ukotvily na pozici vícemistra České republiky. Skopalík se stal v Chebu neporazitelným a ačkoliv druhé místo bylo ještě před víkendem snem, v neděli se stalo skutečností. Dále to pak byla P5 Karolína Vančíková, P6 Matyáš Puršl a P13 Radim Guichen po nezaviněné kolizi. Celkové výsledky vypadají takhle: P2 Jiří Skopalík,  P3/4 Karolína Vančíková (Stejný počet bodů se soupeřem), P7 Matyáš Puršl & P11 Radim Guichen.

Kategorie ROK GP nám nabízí asi nejpočetnější startovní pole. Jeho součástí jsou i naši dva jezdci Filip Bartoš a Vojtěch Růt. Nejlépe se vedlo Bartošovi, který se kvalifikoval na skvělém šestém místě. Radost přešla v první finálové jízdě, kde po kolizi dojel až P18. Chuť si napravil v neděli. V druhé finálové jízdě dojel P7 a v superfinále na krásném P5 z 23 jezdců. Vojtěch Růt se celý víkend pohyboval na hranici bodované patnáctky. Obě finálové jízdy dojel P11 a v Superfinále se probojoval na krásné osmé místo. Ačkoliv se oba jezdci neúčastnili kompletní sezóny v této kategorii, celkové výsledky nejsou vůbec špatné. P9 Filip Bartoš, P20 Vojtěch Růt.

V kategorii KZ2 bylo o titulu již rozhodnuto. Dominik Javůrek svou krásnou a bezchybnou jízdou v průběhu sezóny ukázal, že je právoplatný několikanásobný mistr republiky. Ovšem tento závod byl pro něj opravdu ten, co jistě upadne v zapomnění. Javůrek se kvalifikoval na P2. Ovšem první finálová jízda pro něj trvala přesně 6 zatáček. Po kolizi se soupeřem byl nucen odstoupit. Druhá finálová jízda už byla lepší. V cíli P2. A superfinále trvalo přesně jednu zatáčku než byl po startu z P6 sestřelen Michalem Pražákem, který se po chybě roztočil a neměl svůj stroj pod kontrolou. Dominik tedy opět obhájil svůj titul…ale na tenhle závod asi rád zapomene. Stejné to bude pro Michala Pražáka. Ten se po menším trápení v předchozích závodech vrátil do TOP5. Kvalifikace a první dvě finálové jízdy Michal obsadil vždy P4 a do Superfinále startoval z P3. Ovšem po startu byl nucen kvůli zavřeným dveřím soupeře volit cestu přes obrubník a otočil se. V hodinách ho trefil ještě Javůrek a zkáza byla hotova. Javůrek s totálně zničenou motokárou a Pražák s křivým rámem odstupují ze závodu a předčasně ukončil sezonu. Nejlépe tedy od nás dokončil Vojtěch Kůrka, který dokončil na P7. V celkových výsledcích to tady byl P1 Dominik Javůrek, P5 Michal Pražák, P9 Vojtěch Kůrka & P16 Richard Horký.

To byl tedy poslední závod roku 2021.Během víkendu jsme s pomocí Sáry a Edity Pokorných nafotili krásnou galerii pro představení jezdců pro rok 2022, takže se určitě máte na co těšit. Do té doby, na shledanou.

Diskuze