Moravský Pohár & Mistrovství Slovenska SLOVAKIA RING 27.-28.6. 2020

Jsme zpět. Rok 2020 nám nadělil nemálo nepěkných překvapení a jedním z nich byl rozmach pandemie koronaviru a nemoci COVID – 19. Právě díky této nemoci byly zavřeny školy, omezeno setkávání lidí a zrušeny veškeré akce, ke kterým se řadí i naše závody. Téměř 3 měsíce po termínu prvních předepsaných závodů se mohlo pouze omezeně trénovat. Ovšem se začátkem letních prázdnin se začaly postupně uvolňovat vládou nařízené opatření a byly povoleny první závody. Ty se odehrály na Slovak karting centre. Moravský pohár a Mistrovství Slovenska zavítali na supermoderní kartingový areál nově postavený vedle známého okruhu Slovakiaringu. A náš tým si odnesl pohár ze všech kategorií, ve kterých závodil.

V kategorii EASYKART 60 byl hodně blízko k vítězství úřadující vítěz Moravského poháru Tomáš Rosypal. vyhrál měřený trénink i první jízdu. Tyto úspěchy potopil spadlý řetěz a následné odstoupení z druhé bodované jízdy. S vítězstvím ve třetí jízdě mu to stačilo na obsazení 2.místa v celkovém hodnocení.

V EASYKART 60 MLADÍ si pro vítězství dojel Tomův mladší brácha David. Tímto vyhrál svůj první závod a vede průběžné pořadí. Za něj se hned na druhé místo zařadil náš jezdec Andrii Kruglyk.

V kategorii KZ2 nás zastupoval již zkušený Michal Pražák a dva nováčci v této kategorii Vojtěch Kůrka a Richard Horký. nejlépe se dařilo Michalovi, který si po smolné sezóně 2019 dojel hned v prvním závodě vítězství. V dalších dvou závodech dojel druhý a celkově si tak dojel pro druhé místo. Richard ani Vojta neměli svůj přestup jednoduchý, ale tento závod ukázal, že se v královské kategorii určitě neztratí. Richard si vyjel celkové 5.místo a Vojta obsadil příčku 7.

A nyní fotogalerie Josefa Kališe

 

Diskuze