Moravský Pohár & Mistrovství Slovenska Třinec (2) 23.-25.8. 2019

Sérii tří závodů po sobě ukončoval předposlední srpnový víkend Moravský pohár v Třinci. Ten se uskutečnil již po druhé tento rok na moderním okruhu Steel Ring postaveným v průmyslové zóně poblíž třineckých železáren. Víkend provázelo krásné počasí, a tak se poslední prázdninový závod odjel za dobré nálady na suché trati. A i tento víkend si přivážíme vítězství ve všech kategoriích.

Až na kategorii Easykart 50. Zde nás zastupovali bratři Košťálovi, kteří se ještě učí ovládat svou motokáru a Andrii Kruglyk, který se již připravuje na přestup do větší kategorie Easykart 60. I když tato kategorie jezdí v tréninkovém režimu a všichni dostávají stejný počet bodů, nebyly by to děti, aby nezávodili jako jejich idolové ve Formuli 1. Nejlépe si od nás vedl Andrii Kruglyk. Ten si domů veze 5.místo. Vojta Košťál si dojel pro 12.místo a mladší brácha Adam pro 16.místo.

V kategorii Easykart 60 si dojel pro dominantní vítězství náš Tomáš Rosypal. Ten vyhrál vše od kvalifikace až po 3.závod. Dále to pak byl 5.Vojta Růt, 6.Karolína Vančíková a 8.Matyáš Puršl. V Easykart 60 MLADÍ se nejlépe umístil Tomáš Vančík, který dojel na celkové 3.pozici. Dále to pak byl 6.David Rosypal, 8.Sebastian Mičker a 9.Zdeněk Bábíček.

I v kategorii Easykart 100 se u nás tento víkend slavilo. Hlavně slavil nováček Richard Horký. To, že má předpoklady být šampionem jsme věděli už na prvních závodech v Brucku, kde předváděl úžasný výkon. To, co mu tehdy chybělo bylo umění závodní jízdy a závodního režimu. Ten ovšem za půl roku vycvičil a tento víkend si dojel pro své první vítězství nejen v Easykart 100, ale také v kariéře. Vyhrál vše od kvalifikace až po 3.závod. Druhý jezdec, který nás zastupoval tento víkend byl Václav Chovanec. A i přes velký nedostatek tréninku a ujetých kilometrů se vůbec neztratil. Vašek si tento víkend dojel pro 4.pozici.

Kategorie KZ2 byla opět příběh úžasné jízdy a následné výhry Dominika Javůrka a obřího trápení Michala Pražáka. Dominik si tento víkend, který měl pro něj být tréninkem pro nadcházející Czech Kart Open dojel pro vítězství v kvalifikaci, následně dvakrát vyhrál a jednou dojel druhý. Pro našeho nejúspěšnějšího reprezentanta ti znamenalo krásné vítězství. Opakem byl Michal Pražák. Ten si i přes úspěšnou kvalifikaci (4.místo) dojel až pro 8.pozici v celkových výsledcích závodu. Příčinou byl i přes 3.místo v první jízdě ulitý start a následná penalizace, špatný start a dokončení na 14.místě v závodě druhém a následně 8.místo a opětovná penalizace na 11.místo v závodě třetím. Ovšem ještě není konec. Michal je právě uprostřed souboje o 3.místo v celkovém pořadí. V tuto chvíli se nachází na 5.místě se ztrátou pouze 7 bodů na 3.místo. Vše se rozhodne v Brucku.

Za dva týdny nás čeká poslední závod Czech Kart Openu v Třinci a úplné završení sezóny se bude konat v rakouském Brucku při posledním podniku Moravského poháru. Vše můžete sledovat na našem Instagramu nebo Facebooku.

\"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\"

Diskuze