Moravský pohár & Mistrovství Slovenska Vysoké Mýto 9.-11.8. 2019

Po dlouhé letní přestávce jsme se opět vrátili na závodní okruh. Tentokrát v rámci seriálu Moravský pohár na Autodromu ve Vysokém Mýtě. Páteční tréninky i nedělní závody provázelo horké letní počasí, ovšem s sobotu si s námi příroda pěkně pohrála. Celý den nás provázelo sluníčko, ovšem před kvalifikací kategorie KZ2 přišla pravá letní bouřka. I když už pršelo, naši jezdci, Dominik Javůrek a Michal Pražák, zvolili suché nastavení motokáry a pouze navýšili tlaky v suchých pneumatikách. První závod Easykart 50, 60 a 100 se již ale jel na plně mokré trati a mokrém nastavení.

V kategorii Easykart 50 nás tento víkend zastupovali bratři Košťálovi a Andrii Kruglyk. Tato kategorie jezdí pouze v tréninkovém režimu, ale i tak můžeme nějak určit pořadí. 8.místo obsadil Andrii Kruglyk, 18.místo starší Adam Košťál a 23.místo obsadil nováček Vojta Košťál.

Ovšem v kategorii Easykart 60 vezeme úspěchy.  A tím je pódiový double v tomto pořadí: 1.místo Karolína Vančíková a 2.místo Tomáš Rosypal. Dále to pak byl 5.Matyáš Puršl a 6.Vojta Růt. V podkategorii Easykart 60 Mladí to vypadalo následovně: 4.místo Tomáš Vančík, 5.David Rosypal, 6.Zdeněk Bábíček a 10. Martin Guichen.

V kategorii Easykart 100 si pro prvenství dojel Jirka Skopalík. Je tomu necelý rok, co naposledy vyhrál závod a s ním také titul mistra republiky v kategorii Easykart 60. Po přechodu do vyšší kategorie se mu zatím příliš nedařilo, ovšem teď to zlomil a po dlouhé době se zase postavil na stupínek nejvyšší. A i zde jsme si dojeli pro pódiový double. Za prvním Jirkou se usadil na druhém místě Richard Horký. Radim Guichen pak obsadil 5.místo.

Závody v kategorii KZ2 pro nás byly tento víkend dosti svízelné. Dominik Javůrek, favorit víkendu, dojel dvakrát 2. a v poslední jízdě byl nucen z důvodu zranění odstoupit. Nyní je již v pořádku. Jednalo se o elektrický šok po kontaktu se zapalovací svíčkou, ze které spadl ochranný kryt. Michalovi Pražákovi se také zrovna nedařilo. Po nepovedeném měřeném tréninku startoval ze 7.pozice a v první jízdě byl nucen po kontaktu se soupeřem odstoupit. Ve druhé jízdě Michal předvedl stíhací jízdu a z 16.místa na startu dokončil na 5.pozici. Poslední závod to dotáhl ještě na 2.místo. Závěr je takový, že si Dominik dojel pro 3.místo a Michal skončil celkově 6.

Nyní máme před sebou závod Czech Kart Open v Chebu a hned další víkend následuje další závod Moravského poháru v Třinci. Sezóna vrcholí a ještě není nic rozhodnuto.

\"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\"

Diskuze