MČR – 1. závod – Cheb

Easy 50

Prvního závodu se zúčastnili oba jezdci Spiritu – Kubík i Ondra. Kuba dostal do své motokáry nový motor, jelikož ten starý se po poslední jízdě předešlého víkendu odporoučel do věčných lovišť. Všichni jsme tušili, že závodit se syrovým motorem nebude vůbec žádná  zábava a to nám potvrdil i sám \”pilot\”. Sprcha přišla po měřáku, kde komisaři zjistili nehomologovanou svíčku. I přes potvrzení  pana Kališe, že takto přišly motory přímo od výrobce, komisaři vyloučili Kubu z měřáku a tak se propadl z 12. místa na konec pole. Ondra pak obsadil 13. místo. Celkově si pak Ondra polepšil o jedno místo a skončil 12-tý. Kubík skončil na 16. místě, když se nevyvaroval chybám na mokré trati a skončil tak v několika hodinách.

 

Easy 60

Na startovní listině této třídy se na prvním závodě sešlo 25 závodníků a to včetně 5-ti dívek. Tradičně jsme měli v této třídě 4 účastníky a to Zdeňka, Dominika, Dušana a Nelu. Poněkud překvapivě, ale zcela zaslouženě vyhrál měřák Dominik, Zdeněk zajel třetí nejlepší čas. Dušan obsadil 7. místo, Nela pak 10. místo. První bodovaná jízda dopadla pro naše barvy výborně, když za vítězným Dominikem Stříteským dojel jako druhý Zdeněk Tlachač, na šestém místě projela cílovou časomírou Nela, těsně následovaná Dušanem. Druhá jízda byla o dost zajímavější a to zejména proto, že byl vyhlášen mokrý závod. Mnoho favoritů doplatilo na kolize a výlety mimo trať. Ten kdo se všem problémům vyhnul byl Zdeněk,  který si tak dojel po strhujícím souboji s Dominikem Smejkalem pro vítězství v této jízdě. Dominik Stříteský dojel třetí, Dušan si udržel 4. místo. Nela se bojovným výkonem po nezaviněném výletu mimo trať a dohánění pole z posledních míst dokázala prodrat i  v těchto podmínkách na 11. místo. Celkově tak první závod sezóny vyhrál Zdeněk Tlachač a druhý skončil Dominik Stříteský: Dušan obsadil 5. místo a Nela místo 9-té, což ji zajistilo pohár pro nejrychlejší dívku.  

 

Bambini

Ve třídě bambini měl Spirit jednoho zástupce a to Vinýho. Viný obsadil v měřáku těsně 5. místo, když na Dana Skočdopoleho ztratil jen 0,05s! V první bodované jízdě dojel Viný na 7. místě, což pro něj bylo malé zklamání a hodlal s tím v další jízdě něco udělat. Jak slíbil, tak udělal. Po fantastickém finiši projel cílem na druhém místě. Celkově se tak bodově dělil o 3.-5. místo a jen horší celkový čas rozhodl o tom, že Viný skončil na 5. místě.

 

Rotax

Tuto třídu obsadil Spirit dvěma jezdci a to Dominikem Javůrkem a Jakubem Talašem. Dominik skončil v měřáku na 4. místě, když jen velice těsně (0,027s) zaostal za Jindrou Vohnoutem. Jakub vybojoval místo 9-té. V první jízdě si Dominik o jedno místo pohoršil a dojel na 5. místě, Jakub udržel 9. místo. Ani ve druhé jízdě nedošlo ke dramatickým změnám, když Dominik obsadil opět 5.místo a Jakub si místo polepšil a skončil 8-mý.  Celkově tak Dominikovi náleželo 6. místo a Jakubovi místo 8-mé.

 

Kompletní výsledky

 

 

Diskuze