MČR – 4. závod – Cheb (18.-19.6.)

E50

Tento víkend jsme měli v této třídě pouze dva zástupce – Vinýho a Ondru. Počasí nebylo zcela vlídné a přispělo k několika velmi zajímavým soubojům. Viný skončil v měřeném tréninku již tradičně na sedmém místě a Ondra skončil na místě 19. První jízda se jela za vydatného deště, ve které dojel Viný na 8. místě. V druhé jízdě si o místo polepšil, což v konečném součtu Vinýho posunulo na zasloužené 6. místo a další důležité body do celkového hodnocení.

 

E60

V této kategorii bojovali za Spirit racing Zdenda, Jonda a Nela. Nejlépe se povedl měřák ze zmiňované trojice Zdendovi, který skončil na 4. místě, Jonda obsadil místo 13. a Nela místo 19.  V první bodované jízdě, která se jela za mírného deště, díky kterému se na trati odehrály zajímavé změny, obsadil Zdenda 6. místo, Nela 13. místo a Jonda místo 14. Těsně před druhou jízdou navštívil okruh prudký déšť a ke slovu se opět dostali mechanici, kteří po vyhlášení mokrého závodu museli přezout káry na mokré pneumatiky. Druhá jízda vyšla nejlépe Václavu Šafářovi, kterého následoval Jakub Talaš a Tomáš Horský. Zdenda si dojel pro 5. místo, Jonda pro 9. a Nela pro 15. místo. V celkovém hodnocení víkendu tak Zdenda obsadil 6. místo, Jonda 13. místo a Nelča místo 16. V kategorii \”Mladí\” obsadil Jonda místo 5. a Nela místo 6. Prvenství si odvezl Jáchym Galáš.

 

Kadet

Ne úplně ideálně začal tento víkend i pro Domču, který dosáhl v měřáku \”pouze\” na 4. místo, což pro něho bylo lehké zklamání. V první závodní jízdě skončil na 3. místě, když sváděl nádherný souboj s Karlem Simonem o druhou pozici. V druhé jízdě Domča opět sváděl boj o druhé místo, tentokrát s Borisem Machuldou, avšak i v této jízdě byl soupeř o krůček blíže. Celkově dopadl víkend pro Domču na chvalitebnou, což znamenalo, že si odváží důležité body a stříbrný věnec.

 

 

Kompletní výsledky

Diskuze