KC – 3. závod – Cheb (11.-12.6.)

Do Chebu jsme se vypravili v poněkud odlehčené sestavě. Barvy Spiritu v kategorii Easy50 hájil pouze Vinýsek, Easy60 přijeli hájit Zdenda, Nelča a Kuba Roubíček. Domča s Kubou Ošmerou se přihlásili do kategorie Easy100 a Honza Ošmera brázdil okruh v Chebu v kategorii Rotax.

 

E50

Hlavním cílem víkendu bylo pro Vinýho naladit a odzkoušet techniku před závodem MČR. Při neúčasti jezdců z medailových pozic se rýsovala šance i na pěkný výsledek. Již měřák dopadl nad očekávání a Viný si vybojoval druhé místo. V první jízdě se mu podařilo bez problémů uhájit druhé místo. Jízda druhá byla kopie jízdy první a Viný si opět připsal body za druhé místo. V jízdě třetí si technika postavila hlavu a rozhodla se, že se již déle nenechá trápit ve vysokých otáčkách a Viný dojel \”až\” na pátém místě. I toto umístění stačilo na celkové druhé místo, které tak bylo dárkem (malinko opožděným) k jeho 7. narozeninám.

 

E60

I pro většinu jezdců této kategorie byl tento víkend spíše testovacím před závodem MČR a to byl možná i důvod proč se sešlo pouze 16 jezdců (oproti bežným 34 v MČR). Měřák vyhrál Kuba Roubíček, druhý skončil rakouský jezdec Nicolas Gruber, třetí skončil Václav Šafář. Zdenda jezdil v měřáku osamocen a možná i proto skončil čtvrtý. Nelče se v posledním kole podařilo dostat na 10. místo mezi Monču a Káťu.  V první jízdě, která odstartovala až po třetím opakování, měl výborý start Zdenda a usadil se na prvním místě. Během závodu si Zdenda, Kuba, Vašek a Nicolas vyměnili pozice a cílem projeli v pořadí: Šafář, Tlachač, Rubíček. Nelča sváděla krásný souboj s Mončou, ale tentokrát na její bezchybnou jízdu neměla a skončila na 9. místě. V druhé jízdě byl Zdenda evidentně rychlejší než Vašek, nicméně Vašek si svou první pozici doslova vykličkoval jako zajíc na poli. Druhá jízda tak skončila na předních pozicích jak odstartovala. Nelča zopakovala svůj výkon z první jízdy a dojela na 9. místě se svým \”personal best\” časem. Třetí jízda byla pro naše barvy smolná. Zdenda se po startu propadl na čtvrtou pozici a při snaze o navrácení zpět se nešťastně dostal do kontaktu s Benjaminem Damem a podíval se tak  mimo trať. Svou stíhací jízdu skončil v cíli na 7. místě. Nelča sváděla krásný souboj s Káťou, ale ani oni se nevyhnuly kontaktu a propadly se na poslední místa. V podstatě \”bez problému\”  tak projel jízdu jen Kuba Roubíček, který si tak pojistil své výborné výkony z předchozích jízd. Celý závodní víkend tak vyhrál Vašek Šafář, druhý skončil Kuba Roubíček a třetí Zdenda. Nelča skončila na 10. místě a vyhrála tak pomyslnou dámskou soutěž.

 

E100

Díky svým bohatým závodním zkušenostem se Domča s technikou E100 sžívá velmi rychle a zlepšení jsou znatelná téměř kolo od kola. Měřák vyhrál Domča, těsně následovaný Jindrou Vohnoutem, třetí byl Alex Supper. Na čtvrté místo se probojoval Kuba Ošmera, pro kterého je tato sezóna v této třídě rovněž premiérová. První jízdu, která se ještě naposled jela jako společná s kategorií ROK vyhrál Domča, který jako jediný dokázal držet krok s kategorií ROK 🙂 Druhý skončil Alex a třetí byl Jindra. Druhou jízdu (která se jela již samostatně) lépe ostartoval Domča. Byla to velmi vyrovnaná jízda, ve které si Domča s Jindrou nedarovali ani centimetr místa na trati. Jindra předvedl krásný předjížděcí manévr na brzdy a dostal se tak před Domču, který neponechal nic náhodě a podobným manévrem o dvě kola déle si vybojoval zpět své první místo. I ve třetí jízdě nám Domča dokázal, že předjíždění na brzdy mu nedělá problém a dokázal jízdu opět vyhrát i z třetího místa, na které se propadl po kontaktu s Alexem. Celkově tak Domča závodní víkend s přehledem vyhrál se ziskem všech bodů.

 

Kompletní výsledky

Diskuze