MČR – 3. závod – Písek (21.-22.5.)

E50

První dva závody ukázaly velkou ruskou nadvládu, které je velice těžké konkurovat. Enzo (otec Vinýho) přišel s teorií, že asi mají nějakého motoráře z Red Bullu 🙂 Vzhledem k tomu faktu nikoho asi nepřekvapily výsledky měřáku, kterému opět panovaly ruské stroje. První byl Ischenko, druhý Salakhutdinov, třetí nejlepší z \”domácích\” Jakub Uhlíř a na čtvrtém místě pak byl Sonkin. Viný vybojoval v nabité konkurenci 8. místo a na 17. místě byl Kubík, který se opět nechal obložit závodnicema – před ním Rozálka Landová a za ním Míša Jandová. V první jízdě ruské motory malinko stávkovaly, tak zde došlo k částečným překvapením. Na prvním místě Ischenko, na druhém místě Filip Škorpík a třetí příčku obsadil Matěj Kácovský. Viný obsadil pěkné 7. místo a Kubík si vyjel své nejlepší umístění tento rok, když projel cílem na pro něj úžasném 5. místě (ve skupině B).   Druhá jízda byla ve skupině A kopií té jízdy předchozí, což zmanenalo, že na prvních dvou místech se nic nezměnilo, na třetí místo se propracoval Štěpán Galáš. Vinýmu stávkoval motor, což znamenalo poslední místo v této rozjížďce. V druhé jízdě skupiny B zavelely k útoku obě setry \”Landovky\” a obsadily 1. a 4. místo. Kubík se po hodinách nedokázal dostat výše než na 9. místo, což v cíli oplakal. V celkovém konečném součtu obsadil Viný 10. místo a Kubík poražen něžným pohlavím obsadil 19. místo (z 21).

E60

Letos poprvé zavítal závod MČR do Písku, kde již tradičně vládne v depu i na trati pořádek pod nekompromisním ředitelem, který jakékoliv zaváhání maršálů řeší osobně a okamžitě. Takový přístup by neškodil ani na jiných tratích. Už jen fakt, že sanitka je přítomna již od rána a totéž platí pro traťové komisaře hovoří o tom, jak to pořadatel myslí se závodníkama a jejich zdravím.

Po odjetých dvou závodech je čelo tabulky vyrovnané a tak se opět očekával souboj mezi Zdendou, Lukášem, Tomášem a Vaškem. Měřák dopadl nejlépe pro Vaška Šafáře, následovný Lukášem Podobským, Tomášem Horským a Zdendou  Tlachačem. O vyrovnanosti svědčí to, že rozdíl mezi 1. a 4. místem byl 0.168s !!   Další zástupci Spiritu se seřadili od 17. do 19. místa v pořadí: Vláďa, Nelča, Jonda. První jízdu vyhrál Lukáš, druhý skončil Tomáš a třetí místo vybojoval Vašek.  Zdenda dojel na 7. místě, Vláďa dojel na 15. místě, Jonda na 16. místě a Nelča po výletu mimo trať na 26. místě, což bylo zklamání, které se v depu proměnilo ve spoustu slz. Druhá jízda po velice napínavém až dechberoucím souboji mezi Lukášem a Vaškem dopadla lépe pro Vaška. Třetí skončil Tomáš.  Zdenda zopakoval své umístění z první jízdy.  Vláďa dojel na 13. místě, Jonda na 15. místě a Nelča přijela na 31. místě, což pro ní bylo velké zklamání, ale při počtu karambolů do kterých se připletla, se nedal ani lepší výsledek očekávat. Štěstí je k tomuto sportu také potřeba, o tom by mohl vyprávět i Jonda, který měl smolný víkend v Mýtě. Celkové víkendové vítězství připadlo Lukášovi Podobskému.

Kadet

\”Zakletý víkend\” – asi tak nějak by se dal popsat Domčův víkend. Už od pátečního dne bylo vidět, že technika si postavila hlavu a lidské umění to nedokázalo nijak změnit. Asi ani dodnes nikdo neví co všechno bylo špatně, ale jedním z článků na který se přišlo byl karburátor. Měřák vyhrál Tomáš Korený, před Karlem Simonem a Borisem Machuldou. Domča dělal co mohl, ale nedalo to na více než čtvrté místo a ztráta 1s na prvního nevěštila nic dobrého pro závod. Nicméně po některých úpravách došlo ke zlepšení, ale i tak to nakonec bylo \”pouze\” 3. místo v první jízdě, kterou vyhrál Tomáš před Karlem.  V druhé jízdě mohl Domča díky své stále stávkující technice koukat Karlovi a Tomášovi jen na záda. Holt prostě i \”technika má své dny\” 🙁 Celkově tak Domča obsadil 3. místo.

 

 

Kompletní výsledky

Diskuze